KEÇİÖREN'DE CUMHURİYET BAYRAMI BURUK KUTLANDI

Keçiören'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasından dolayı buruk geçti.

30.10.2014 11:43:27 0
KEÇİÖREN
Keçiören’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasından dolayı buruk geçti. Yalçın Eskiyapan Ortaokulu’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de katıldı.

Törende 1’inci sınıf öğrencilerinin okuduğu Atatürk şiiri, 7’inci sınıf öğrencileri İrem Bolca ve Beray Kınalı’nın okudukları cumhuriyet şiirleri ve Ilgın Yılmaz adlı öğrencinin okuduğu “Cumhuriyetin Faziletleri” şiiri izleyicileri duygulandırdı. Dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan seğmen ekibi ve ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden programda, Betül Birgül yönetimindeki öğrenci korosu marşlar seslendirdi. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk ve cumhuriyet övgü” oratoryosu sunuldu.


CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATMALIYIZ
91 yıl önce başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımızın cumhuriyeti kurarak Türk milletine armağan ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Verdikleri büyük mücadele ve özveri nedeniyle bizler atalarımıza ve bu topraklar uğruna kan döken şehitlerimize, gazilerimize minnet borçluyuz. İşte bugün 91 yıl önce atalarımızın emanet ettiği cumhuriyeti kutluyoruz. Hepimize cumhuriyet kutlu olsun” dedi. Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’nin bütün illerinden gelen her türlü etnik yapıdaki insanın kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek cumhuriyeti ilan ettiklerini kaydeden Başkan Ak, “Atalarımız bu cumhuriyeti inşallah ilelebet yaşaması için kurdular. Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşen görev de onların bize emanet etmiş olduğu bu cumhuriyeti ilelebet yaşatmaktır. Ben hepinizin bu duygu ve düşüncede olduğunu biliyorum. Size güveniyoruz” diye konuştu.

ERMENEK’TE CANLARIMIZ TOPRAK ALTINDA
Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında 18 işçinin göçük altında kaldığını hatırlatan Başkan Ak, “Aslında bayramı çok daha büyük bir coşkuyla geçirmek istiyorduk, ama Ermenek ilçesinde canlarımız toprağın altında. Bir su baskını neticesinde madende bir göçük ortaya çıkmış ve şu anda kurtarılmayı bekleyen insanlarımız var. Acılı ailelerimiz, onları bekleyen evlatları var. Onların bu acılarını da paylaşıyoruz” dedi. Mustafa Ak, töreni düzenleyen bütün öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kaymakam Dirim de, törene katılan herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak “Bayram tabii ki sevinç günüdür, ancak bugün toprak altında endişeyle hayat mücadelesi verdiğini bildiğimiz kardeşlerimiz ve onların kederli aileleri bugünümüzü biraz buruk ve endişeli yaşamamıza yol açtı. Onların sağ salim kurtulmaları için dua ediyoruz” diye konuştu. Türk milletinin Birinci Dünya Savaşı sonrasında ülkesini işgal eden güçlere karşı Atatürk’ün etrafında kenetlenerek kutsal bir mücadele başlattığını söyleyen Dirim, “Bu mücadele ulusal bağımsızlığımızın kazanılmasıyla sona erdi ve cumhuriyetin kurulmasıyla da taçlandırıldı. Cumhuriyeti sadece bir hamaset olarak kutlamamamız gerekiyor. Cumhuriyetin içini artık geldiğimiz noktada daha fazla demokrasi ile, daha fazla çalışkanlıkla doldurmamız ve milletimizin dünyada hak ettiği yeri bulabilmesi için neler yapılması gerektiğini düşünmemiz, konuşmamız gerekiyor” mesajını verdi.
 
 
 
 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78